OMBYGGNATION

ICA Supermarket Parken blir Örebros första Kvantum-butik

I Örebro pågår en ombyggnation av ICA Supermarket Parken i stadsdelen Adolfsberg. Butiken byter butiksprofil och blir ett Kvantum.

Ombyggnation av befintlig butik och profilbyte

ICA Supermarket Parken i Örebro har renoverats med initiativ av handlaren Erik Åkerberg. Stora delar av butiken har förändrats och utökat med ytor för en bättre hantering av den växande e-handel. De nya ytor är inhyrda i det nybyggda bostadshuset som ligger i direkt anslutning till butiken. Nu genomförs den sista delen i utvecklingen av butiken som innebär att vi gör en tillbyggnad på cirka 560 kvadratmeter fördelat på två plan.

På markplan flyttar Apotek Hjärtat in lagom till julhandel 2024 och det övre planet kommer inhysa nya fina personalutrymmen. De befintliga personalutrymmena rivs och görs om till ny säljyta. I samband med ombyggnationen flyttas även returstationen ut och får en egen entré på utsidan av butiken, vilket skapar ytterligare yta för kunderna inne i butiken. Dessutom görs en profilkonvertering från Supermarket till Kvantum. Parallellt med butiksprojektet genomförs ett energiprojekt där butiken får en ny energieffektiv och uppkopplad ventilationsanläggning.

Första Kvantum-butiken i staden

- Det här är ett projekt som har planerats under en lång tid, ändå sedan 2011. Av olika anledningar har projektet bromsats under åren. Nu passar ombyggnationen bra i tiden, det anser både ICA Sverige och vi i butiken, säger handlaren Erik Åkerberg.

Erik berättar att de har tagit stor inspiration från ICA Kvantum Grytan i Västerås, som också har gjort resan från Supermarket till Kvantum. Han hoppas att deras butik kan göra en liknande resa och ser möjligheterna att utveckla marknadsplatsen.

- Vår butik kommer bli den första ICA Kvantum-butiken i staden och det känns rätt att få ta den rollen. Örebro som ändå är en så pass stor stad borde ha representanter av ICAs alla butiksprofiler. Vi ser detta som en möjlighet att växa ytterligare och den nya profilen kommer ge ett bättre prisvärde för kunderna. Apotek Hjärtat flyttar även in, vilket vi tror kommer locka fler kunder. I byggnaden bredvid har gymkedjan Nordic Wellness etablerat sig och framåt kommer även en restaurang att öppnas där. Vi har en bra marknadsplats som växer och blir starkare, fortsätter Erik Åkerberg.

Vad händer nu?

Bottenplattan för tillbyggnaden har gjutits och under kommande veckor kommer stomme och bjälklag att monteras. Tillträde för Apotek Hjärtat sker under mitten av oktober i år och till julhandel ska hela projektet vara färdigställt.

 

Bild på fastigheten i juni 2024. 

Juni 2024.

Juni 2024. 

Nyfiken på mer?

Dela