PÅGÅENDE BYGGNATION

ICA Maxi Arninge - en plats för mat, handel och rörelse

I januari 2023 togs det första spadtaget för nya ICA Maxi Arninge. Nu är det cirka ett halvår kvar till invigning av den nya butiken, och mycket har hänt på platsen!

I Arninge, Täby, är bygget av ett nytt ICA Maxi i full gång. De cirka 30 000 kvadratmeterna är fördelade på tre våningsplan. På mellanplan flyttar ICA Maxi och Apotek Hjärtat in under första halvåret av 2025, och nedanför sig kommer det finnas flera restauranger, uteserveringar och frisör. På översta plan (taket) flyttar JumpYard in. Ett helt nytt torg kommer växa fram mellan byggnaden och Granngården, och parkeringen kommer att förnyas.  

- Vi bygger en mötesplats med mat, handel och rörelse som ledord. Det som är kvar att göra nu är mestadels invändiga arbeten med väggar och installationer samt färdigställande av marken gällande det nya torget. Under v. 44 skall vi färdigasfaltera garaget, berättar Lasse Åhsberg, projektledare på ICA Fastigheter.  

I samband med att den nya ICA Maxi-butiken öppnar kommer det nuvarnade ICA Kvantum Arninge att stängas.

Stort fokus på hållbarhet 

Både solceller, som ska generera 198 306 KWh per år, och sedumtak har kommit på plats på byggnadens tak. Projektet har haft ett stort fokus på hållbarhet och fastigheten har byggts enligt Miljöbyggnad Guld.

- Krav från Täby kommun har varit att kunna klara 100% av ett 100-årsregn. Vi har byggt ett fördröjningsmagasin under mark som skall kunna lagra 300 m3 dagvatten, samt byggt skelettjordsgropar på torget som skall kunna magasinera 50 m3 dagvatten. Vi kommer att uppnå Miljöbyggnad Guld version 3.1. Sen har vi även borrat för bergvärme/kyla så vi blir egenproducerande vad gäller klimatbehov inomhus, fortsätter Lasse Åhsberg. 

Sedumtak har installerats. 

Likaså solceller.

Byggnaden sett från rondellen.

Nästa sommar kommer du kunna avnjuta mat på uteserveringar här. 

Här planeras ett nytt torg och en förnyad parkering.

Mellanplan, där ICA Maxi och Apotek Hjärtat ska flytta in.

Översta plan, där JumpYard ska flytta in.

Nyfiken på mer?

Dela