Vi bygger platser

  IDAG TogS FÖRSTA SPADTAGET FÖR UBBARBS NYA MARKNADSPLATS I ULRICEHAMN

  Den 21 mars togs första spadtaget till Ulricehamn kommuns nya marknadsplats i Ubbarp, i anslutning till riksväg 46. Den nya marknadsplatsen har en beräknad totalyta om 10 000 kvadratmeter, varav Maxi ICA Stormarknad disponerar 5 800 kvadratmeter.

  Den nya marknadsplatsen är ett led i ICA och Ulricehamns samarbete som medför att Ulricehamns stadskärna utökas med ytterligare handel och samhällsservice. I samband med att ICA Maxi öppnar i Ubbarp, minskar befintlig ICA Kvantum i Ulricehamn med 1 000 kvadratmeter och byter profil till ICA Supermarket. ICA Fastigheter kvarstår som fastighetsägare av ICA-butiken i form av tredimensionellt ägande. 

  - Vi på ICA är mycket glada för samarbetet med Ulricehamns kommun som möjliggör att vi tillsammans kan utveckla Ulricehamn som stad. Stadskärnan får mer plats för ytterligare handel och service och den nya marknadsplatsen i Ubbarp blir ett starkt tillskott som destination för såväl kommuninvånare som besökare på genomresa,

  säger Lena Boberg, vd ICA Fastigheter. 

  Den nya marknadsplatsen beräknas stå klar våren 2018 och har en beräknad totalyta om 10 000 kvadratmeter, där ICA Maxi disponerar 5 800 kvadratmeter, Apotek Hjärtat 170 kvadratmeter och Elgiganten 1 000 kvadratmeter. Ytterligare handel och service kommer att tillkomma.

  ICA Fastigheter har ett ambitiöst miljötänk som ska genomsyra byggnationen av marknadsplatsen, med strävan att uppnå Miljöbyggnad Guld.