Byggklart!

  Nu har bygglovet beviljats för vår marknadsplats på Ubbarp

  I början av mars blev bygglov beviljat för ICA Fastigheters tänkta marknadsplats i Ubbarb. Kommunen meddelar att bygglov beviljats eftersom den planerade användningen av fastigheterna Ubbarp 8:20 och 8:16 följer gällande detaljplan.

  I vår ansökan har vi planer att bygga en handelsbyggnad på närmare 10 000 kvadratmeter, som är uppdelad i fyra olika lokaler. ICA Maxi butiken har den största ytan med en byggnadsarea på knapp 6 000 kvadratmeter. Utöver det finns det tre lokaler för Goda Grannar, där Apotek Hjärtat och Elgiganten är några av dem. Vidare finns bygglov för en utemarknad på knappt 900 kvadratmeter.

  På området finns plats för fyra kundvagnsgarage, cykelparkering och lastintag. Parkeringen är väl tilltagen och innehåller så väl särskilda parkeringsplatser för funktionshindrade som personalparkering och laddstolpar för elbilar. Totalt är 317 parkeringsplatser planerade, vilket är lite mer än vad normen för tätort kräver (250 st).

  Enligt vår tänka planbeskrivning för platsen vill vi även bygga en återvinningsstation, men den ingår inte i detta bygglov.

  Första spadtag för Ubbarbs nya marknadsplats är planerad till den 21 mars 2017 och den nya marknadsplatsen beräknas vara klar våren/försommaren 2018.